lauantai 2. tammikuuta 2010

Mansikkavadelma-jugurttikakku

Tämän kakun teimme yhdessä äitini kanssa juhlapöytään.


Pohja:
4 munaa
4dl sokeria
1dl kiehuvaa vettä
4dl vehnäjauhoja
2rkl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

->Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keihuva vesi ja sekoita n.10min. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sihdin läpi taikinaan. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 200 asteessa n. 45-60 min. Laita loppuvaiheessa kakun päälle leivinpaperi jos pinta tummuu liian nopeasti. Leikkaa kakku hyvin jäähtyneenä 3 osaan ja kostuta maidolla (n.2.5dl)

Täyte:
2dl mansikoita ja vadelmia survottuna
2dl mansikkavanilja jugurttia/ maustamatonta jugurttia
100g rahkaa (tai 100g maustamatonta tuorejuustoa)
2.5 dl vaahdotettua kermaa
2tl vaniliinisokeria
4rkl sokeria
3 liivatelehteä
0.5 dl punaista mehua

Survo marjat ja sekoita joukkoon rahka (/tuorejuusto) ja jugurtti sekä sokerit. Nostele jugurttiseokseen vatkattu kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liota ne kiehuvaan mehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana vaahdon sekaan.


Kuorrutus:
5dl vispikermaa
4rkl sokeria
2tl vaniliinisokeria
(1rkl vaniljakreemijauhetta)
2tl vaaleanpunaista tomuväriä tai pari pisaraa pastaväriä

-> Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit. Jos haluat paksumpaa vaahtoa lisää hieman vaniljakreemijauhetta.  Ota n. 1/3 osa vaahdosta erilleen ja värjää se vaaleanpunaiseksi.
-> Sivele ohut kerros vaaleanpunaista vaahtoa kakun päällysosaan. Pursota vaaleanpunaisella vaahdolla myös raitoja kakun reunoille n. 1cm välein  (17mm) koripunostyllalla. 
-> Vaihda pursottimeen valkoinen vaahto ja tee reunoille tyhjiin väleihin pursotukset (14mm) tähtityllalla. Lopuksi reunusta kakun yläreuna pienemmillä valkoisilla tähtipursotuksilla (8mm tähtitylla). Koristele kakku kukalla ja suklaasta tehdyillä lehdillä. (Tässä kakussa en laittanut reunapursotusten alle kermakerrosta, joka olisi kyllä varmasti tehnyt kakusta siistimmän.)































Samalla ohjeella..erilaisin pursotuksin ja täyttein:



1 kommentti:

  1. Suussa sulavaa kakkua, ei millään olisi raaskinut aloitaa syömään, mutta ulkokuori ei ollut pettävää! ;=) Äiti

    VastaaPoista