sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Sacherkakku

Sacherkakku kuningatarvaahto täytteellä:



















Pohja:
5munaa
2dl sokeria
4.5dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
250g rasvaa
1.5dl vahvaa kahvia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokeri-vaahtoon muut aineet vuorotellen samalla sekoittaen. Laita taikina korppujauhotettuun vuokaan (24cm) ja paista 175 n. 50min.

Kuningatar vaahto:
2dl mustikoita survottuna
1dl vadelmahilloa
2.5dl vaahdotettua vaniljavaahtoa
400g rahkaa

Sekoita vaniljavaahdon sekaan rahka ja survotut marjat. (Jos vaahdosta tulee löysää sekoita siihen pari ruokalusikallista vaniljakreemijauhetta tai lisää pari liivatetta).


Kuorrutus:
1dl kermaa
200g suklaata (block)
25g voita

Laita kerma ja rouhittu suklaa vesihauteessa olevaan kulhoon. Sekoita tasaiseksi miedolla lämmöllä. Lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. (varo ettei seos pääse liian kuumaksi---kerma ei saa kiehahtaa. Suklaan sekaan ei saa myöskään päästä vesipisaroita. Näillä olen pilannut useammankin kakun kuorrutteen)
(Suosittelen käyttämään kuorrutuksessa kuohukermaa. Tässä tehty vispikermasta ja siksi kuorrutteesta ei tullut kovin tasaista)
Laita kuorrute kakun päälle ja koristele kakku sulalla suklaalla esim tekstillä. (Kuorrutteesta saa tasaisemman jos sen alle levittää ohuen kerroksen marmeladia tms.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti