maanantai 21. joulukuuta 2009

Suklaarenkaat

Taas suklaakokeiluja. Tällä kertaa luvassa oli keksisuklaata. Suklaan tekoon ei välttämättä tarvitse erillisiä konvehtimuotteja ja nämäkin renkaat syntyivät silikonissa muffinssivuoissa.




















Ainekset:
n. 100g tummaa suklaata (block-suklaasta saa nätin pinnan temperoimatta suklaata)
50g maito/valkoista suklaata
4 digestivekeksiä

Sulata tumma suklaa mikrossa ja levitä sulaa suklaata muffinssi vuoan reunoille. Jätä osa suklaasta renkaiden pohjaksi. Laita vuoka jääkaappiin kohmettumaan.Murskaa digestivet pieniksi muruiksi ja sulata maito/valkoinen suklaa. Sekoita murut sulaan suklaaseen. Ota vuoka kaapista ja laita täyte tummalla suklaalla reunustettuihin vuokiin ja taas hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin. Käytä loppu sulatettu tummasuklaa suklaarenkaiden pohjiin (peitä keksisuklaa täysin). Kohmeta n. 30 min jääkaapissa ja irrota tämän jälkeen varovasti vuoista. Kuvan suklaarenkaiden pinnasta tuli vähän sottaisen näköinen kun en jaksanut kohmettaa suklaita tarpeeksi kauan ennenkuin irrotin ne vuoista.













Kuvassa vielä silikonivuoka, jolla nämä tein:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti