sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Minttuhyydykekakku


Minttuhyydykekakku suklaaraidoilla:
4dl kermaa vatkattuna
2 munaa
3/4dl tomusokeria
100g sulatettua suklaata
6rkl minttulikööriä (esim. kissanminttua)
+ 2-3liivatelehteä
+ vihreää väriainetta (pastaväri)

-Vatkaa kerma.
-Sekoita vaahdoksi tomusokeri ja munat.
-Ota puolet munasokerivaahdosta toiseen kulhoon. Sulata suklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä toisen kulhon munasokeriseokseen. Sekoita tähän seokseen myös puolet kermavaahdosta. (=ruskea vaahto)
-Sekoita kermavaahdosta puolet pelkkään munasokerivaahtoon ja lisää tähän seokseen minttulikööriä 3rkl ja hieman vihreää väriainetta (=vihreä vaahto)
-Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita ne kiehuvaan minttulikööriin. Jaa liiveteseos tasaisesti molempiin vaahtoihin.
-Laita vaahtoja vuorotellen hyydykevuokaa ja jähmetä pakkasessa väh. 6tuntia.

Vuoan poistaminen kakun päältä oli hieman hankalaa. Koitin sivellä vuokaa kuumalla vedellä mutta lopulta päädyimme odottamaan että kakku sulaisi.. kakkuhan pääsi sulamaan sitten hieman liikaa..siksi rosoinen pinta kuvassa. Ilmeisesti kovat hyydykevuoat on hankalampia saada siististi pois kakuista kuin silikoniset vuoat, joten siistiä kakkua tavoitellessa suosittelen silikonista vuokaa. (Alla pienellä silikonivuoalla tehty minikakku:)

(kakusta voi myös tehdä yksinkertaisemman version tekemällä siitä yksivärisen. Esimerkiksi käyttäen valkosuklaata, jolloin vaahtoja ei tarvitse sekoitella eri kulhoissa eikä väriaineita tarvita. Myös liivatteet voi halutessaan jättää pois, mutta silloin myös minttulikööriä kannattaa käyttää vähemmän. Tällöin kakku myös sulaa helpommin pöydällä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti