lauantai 2. tammikuuta 2010

Kahden suklaan juustokakku



Pohja:
puoli pakettia digestive keksejä murskattuna/suklaakeksejä
70g sulatettua voita

->Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Hyvän gluteiinittoman version saa murskaamalla riisimuroja keksien sijaan ja sulattamalla suklaata niiden joukkoon.

Valkosuklaatäyte:
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
150g valkoista suklaata sulatettuna
100g maustamatonta tuorejuustoa
2liivatelehteä

Tummasuklaatäyte:
2dl vispikermaa
2rkl sokeria
150g tummaa suklaata sulatettuna
100g maustamatonta tuorejuustoa
2liivatelehteä

-> Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen sokeri. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto (myös rahka käy tuorejuuston tilalle) Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää kermaseokseen. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liota kiehuvaan veteen tai esimerkiksi suklaa/minttulikööriin (0.5dl). Laita seos vuokaan. Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä kylmässä  n. 30 min. ennen kuin teet toisen suklaa kerroksen, jotta kerrokset pysyvät siisteinä. Hyydytä kakkua lopuksi väh. 4h jääkaapissa.

Koristelu:
Tälläistä suklaareunakoristelua olen ihaillut muiden kakkusivustoilta ja halusin myös kokeilla sitä itse. Reunuksen teko oli helppoa, mutta aluksi melko aikaavievää...sulaa suklaata tuntui olevan joka puolella, käsissä, naamassa, pöydällä, välillä lattiallakin..

Tee sulasta suklaasta koristeluita leivinpaperille käyttäen apuna pientä pakastepussia tms. Laita suklaasula pussiin ja leikkaa kulmaan pieni pursotus reikä. Pursottele reunus leivinpaperille ja hyydytä muutama minuutti jääkaapissa. Ota reunus kylmästä ja painele se kakun ympärille. (helpoin tehdä muutamasta osasta)Vedä leivinpaperi pois reunuksen ympäriltä. Jos suklaa jää kiinni leivinpaperiin se on sulanut liikaa, kakun voi tällöin laittaa hetkeksi kylmään ja kokeilla sitten uudestaan leivinpaperin poistamista. Pyöreitä suklaakiekuroita saat teippaamalla suklaakuvioidun leivinpaperin rullaksi ja pitämällä hetken esim. pakkasessa ennen kakun päälle laittoa.


1 kommentti:

  1. Siis aivan ihanaa kakkua ja suklaakoristeet upeat: Ihana omistaa taitava paakari tytär! Äiskä

    VastaaPoista