keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Sitruuna-lakritsikakku


Pohja (sitruunalakritsikeksi):
100g voita
1dl sokeria
1muna
2,5dl jauhoja
1tl van.sokeria
1tl leivinjauhetta
5kick karkkia rouhittuna
3tl sitruunamehua.


-Tee keksitaikina sekoittaen kaikki aineet keskenään. Painele keksitaikina irtopohjavuoan pohjalle ja paista 175 n.20min.

Sitruunatäyte:
2.5dl vispikermaa
200g rahkaa
1 sitruunan raastettu kuori
2tl vaniliinisokeria
0,5dl sokeria
3liivatelehteä.

-Vaahdota kerma ja lisää rahka+muut aineet. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sekoita ne pieneen määrään kiehuvaa sitruunamehua. Lisää liivate nauhana täytteeseen. (Ennen liivatteiden laittoa kannattaa valmistaa lakritsiraita seos) Laita täyte jäähtyneen keksipohjan päälle.

Lakritsiraidat:
10 kick karkkia
0,7dl kermaa

- Lämmitä kermaa ja karkkeja vesihauteessa kunnes seoksesta tulee tasainen lakritsikastike. Tee kastikkeella raitoja kakun pintaan. Kun pinta on raidotettu, vedä esim. puutikun kärjellä raitojen poikki edestakaisia vetoja, jolloin saat marmoroidun pinnan.

Reunat:
4 lakritsimattoa. -Leikkaa matoista reunan korkuisia paloja ja laita ne kakun reunuksen koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti