perjantai 29. tammikuuta 2010

Mansikkamoussekakku

Mansikkamoussekakku hasselsuklaapohjalla


Pohja:
150g hasselpähkinäsuklaata
150g voita
3munaa
1.5 dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

-Sulata suklaa ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon suklaarasva ja lopuksi jauhoseos. Paista 200 asteessa n. 20minuuttia.

Täyte: mansikkavaahto
2.5dl flora vispiä
200g mansikkavaniljajugurttia
100g rahkaa
0.5dl sokeria
3dl mansikoita survottuna
4liivatelehteä ( tai 3liivatelehteä ja 3rkl vaniljakreemijauhetta)

-Survo mansikat sauvasekoittimella ja lisää mansikoiden joukkoon jugurtti, rahka ja sokeri. Vaahdota kerma (ja mausta se vaniljakreemijauheella.) Lisää kerma nostellen muiden aineiden joukkoon ja sekoita siihen vesitilkkaan tehty liivateseos.

Kuorrute (mokkapaloista):
3rkl kahvia
3rkl voisulaa
3tl van.sokeria
1rkl tummaa kaakaota
n.200g tomusokeria
+vaaleanpunaiseksi värjättyä tomusokerikuorrutetta koristeluun. Tee raidat heti suklaakuorrutteen laitettuasi ettei kuorrute ehdi jähmettyä. Pursota muovipussin kulmasta vaaleanpunaisia rinkuloita kakun päälle ja vedä kevyesti veitsellä viiltoja (parin sentin välein) reunasta kakun keskiosaan kuvion aikaansaamiseksi.

 














Alemmassa kakussa täytteeseen on lisätty 150g sulatettua geishasuklaata. Ja päälle ripoteltu hasselpähkinärouhetta:


2 kommenttia:

  1. Sun pitää tehdä tämä kakku mulle!!! :D

    VastaaPoista
  2. Tää olikin paras kakku minkä oon tehny..tehdään samanlainen lomaviikolla :)

    VastaaPoista