torstai 25. maaliskuuta 2010

Suklaa-Kuningatar-Unelma

Tälläinen ohje on lojunut pitkään reseptivihkossani, mutta ei ole aiemmin tullut kokeiltua. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului mustaherukkahillo, jonka korvasin tähän kuningatarhillolla


Pohja:
3munaa
1.5dl sokeria
0.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
0.5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

-Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi taikinaan. Paista 200 (pellillä) n. 10 min. Kumoa pohja hyvin sokeroidulle leivinpaperille.
-Päällystä pitkänomainen vuoka sisältä kelmulla ja leikkaa kääretorttulevystä pohja ja seinustat. Leikkaa myös kansipala, joka tulee viimeiseksi kakkuun.

Suklaa-kuningatar-vaahto:
200g tummaa suklaata
2.5 dl vaahdotettua flora vanillaa
4rkl kuningatarhilloa
4 liivatelehteä (riittäisi 3kpl)

sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota samalla vaniljavaahto ja sekoita nostelemalla vaniljavaahto suklaan sekaan. (huom. Suklaa kohmettuu jos sitä yrittää nostella vaahdon sekaan). Lisää seokseen hillo ja kylmässä vedessä olleet, kiehuvaan nesteeseen liotetut liivatelehdet.  Laita vaahto suklaapohjalla vuorattuun vuokaan ja nosta kansipala päälle. Laita kelmua kakun päälle ja nosta jääkaappiin kohmettumaan mielellään seuraavaan päivään.

(Kokeilin tähän x-tra:n tummaa suklaata, joka on tosi halpaa verrattuna muihin 0.5e/100g :)..ja toimi ainakin tähän kakkuun hyvin vaikka ei sulanut yhtä hyvin kun esim. taloussuklaa tai block...koristelin kakun kuitenkin muilla suklailla)

Koristelu:
Tomusokeria
suklaata
(tuoreita marjoja)

(Toisessa kuvassa kakku on kuorrutettu mokkapalojen kuorrutteella ja sisältä löytyy mansikkavadelmavaahtoa ja suklaavaahtoa)








2 kommenttia:

  1. Hyvää oli! Huomasit kyllä varmaan kun aika nopeaan tahtiin hävisi kakku jääkaapista!! :D

    VastaaPoista