maanantai 15. maaliskuuta 2010

Pääsiäiskakku

Niina tuli tekemään kakkua ja tälläinen siitä syntyi :)


Pohja:
Sacherkakun pohja

Täyte:
250g mascarpone juustoa
2dl kuohukermaa
1 pussi daim rouhetta
0.7dl sokeria
2tl vaniljasokeria
+ mansikoita maun mukaan

-> Sekoita kaikki aineet keskenään, viimeisenä kuohukerma ja mansikat.

Kuorrutus:
Hedelmiä
Suklaakermaa
(Ruskeaa väriainetta)
Tummaa suklaata koristeluun.

Ja mitä opimmekaan niiden 3-4 tunnin aikana kun näitä väsättiin:
1. Vispikerma ja Flora vispi ovat eri asioita...vispikermaa kuin myös kuohukermaa (38%rasvaa) voi todellakin vatkata liikaa... flora vispiä taas (20%rasvaa) ei..ainakaan helposti. Suosittelemme kakun päälle ja pursotuksiin siis Flora vispiä.
2. Se sula suklaa ei sitten sekoitu suoraan siihen kermaan nätisti vaikka kuinka lujaa vatkais (tulee suklaamuruvaahtoa) Käytämme tästä lähtien kiltisti väriaineita tai sekoitamme suklaan ensin esim. tuorejuustoon ja sitten vasta kerman sekaan.
3. Eipä ne pursotuksetkaan oikein onnistu jos kerman seasta löytyy aika-ajoin pieniä suklaan palasia, jotka tukkii tyllat.
4. Yksi purkki kermaa ei tosiaan riitä yhteen kakkuun jos tekee pursotuksia. Kauppareissu oli meillä siis edessä kesken leivonnan kun piti kokeilla että jos se kuitenkin..

Pikkuinen pääsiäiskakku syntyi samalla ohjeella:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti