sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Raikas suklaa-mansikkakakku

Pohja: 
100g tummaa suklaata
100g voita
2munaa
1dl sokeria
1.5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

sulata suklaa ja voi kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää tähän vaahtoon suklaaseos. Sekoita jauhot keskenään ja lisää joukkoon. Paista irtopohjavuoassa 225 asteessa n.15minuuttia. (Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja jauhota reunat korppujauhoilla)

Mansikka-suklaamousse:
(lähes sama ohje kuin mansikkavaahtokakussa+suklaa)

 2.5dl vispikermaa
100g sulatettua suklaata
1prk danone vaniljajugurttia/ vaniljarahkaa
200g maitorahkaa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2rkl vaniljakreemijauhetta
3dl survottuja mansikoita
sokeria
tilkka punaista mehua
4 liivatelehteä

-Vatkaa kerma ja lisää siihen hieman jäähtynyt sula suklaa. Survo mansikat toisessa kulhossa ja lisää joukkoon jugutti ja rahka sekä kreemijauhe ja sokeri. Nostele suklaakerma varovasti joukkoon ja lisää (kylmässä vedessä pehmenneet) liivatteet kiehuvaan mehuun liotettuna seokseen.Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja tee lopuksi kiille. Jähmetä kakkua mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Jos haluat kauniimmat reunat kakkuun voit laittaa leivinpaperi suikaleen irtopohjavuoan reunoihin ennen täytteen lisäämistä.

Vadelmakiille:
Laita kakun päälle jäisiä vadelmia ja valmista kiille keittämällä 2dl punaista mehua ja 1dl hyytelösokeria. Hyytelösokeri pakkauksessa on tarkemmat ohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti