perjantai 2. huhtikuuta 2010

Mangojuustokakku

Pääsiäisen kunniaksi tein ystävilleni keltaista mangojuustokakkua



Pohja:
15kpl digestive-keksejä
100g sulaa margariinia
-muussaa keksit pieneksi rouheeksi ja sekoita sula margariini joukkoon. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle.

Mangotäyte (isoon irtopohjavuokaan):
2.5dl flora vispiä vaahdotettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g rahkaa
2-3 mango pilttiä
1prk mangoviipaleita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
-Sekoita hyvin keskenään tuorejuusto, rahka. mangososeet ja sokerit. Lisää vaahdotettu kerma ja lopuksi kiehuvaan veteen (n.0.5dl) sekoitetut liivatelehdet. Lado pohjan päälle reunoille mangoviipaleet ja kaada mangoseos päälle.  Vie vuoka pariksi tunniksi kylmään.


Appelsiinikiille:
3dl appelsiinimehua
4liivatelehteä
-Liota liivetelehdet 1dl kiehuvaa appelsiinimehua ja lisää loppuun mehuun. Kaada hieman hyytyneen kakun päälle. (Tässä jaoin kiilteen isoon ja pieneen kakkuun, joten tuli hieman läpikuultavaa). Anna hyytyä vähintään 4tuntia.

Koristelut suklaalla ks.kahden suklaan juustokakun koristelut.
Käytin tällä kertaa reunakoristeihin brunbergin suklaata kun olin kuullut että se pitää hyvin muotonsa eikä sula käsiin. Ja tosiaan se pitikin niin hyvin muotonsa että ei meinannut taipua reunaan kiinni sitten millään (piti käyttää apuna hiusten kuivaajan lämpöpuhallusta). Ensi kerralla tyydyn siis reunojen teossa pandaan tai taloussuklaaseen joka sulaa helposti sormiin jos ei ole riittävän nopea, mutta sentään taipuu kauniisti kakun reunoille. 

Tämän pienen kakun tein laktoosittomana kermasta, laktoosittomasta jugurtista sekä mangososeesta +sokeria ja liivatelehtiä 2kpl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti