torstai 1. maaliskuuta 2012

Seepra juustokakku

Vaihteeksi uunissa paistettavaa juustokakkua. Maku muistutti oikein pehmeää ja kosteaa tiikerikakkua.

 Ohje:
50g voita
250g maustamatonta tuorejuustoa
1dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
0,5dl maissijauhoja
0,3tl suolaa
1rkl sitruunamehua
1.8dl sokeria
6munaa (keltuaiset ja valkuaiset eriteltynä)
2rkl kaakaojauhetta

->Sulata miedolla lämmöllä kattilassa voi, tuorejuusto ja maito sekaisin. Lisää tasaiseen seokseen jauhot, suola, sitruunamehu ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahto muun taikinan sekaan. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen kaakaojauhe. 
-> Vuoraa irtopohjavuoka sisältä leivinpaperilla ja ulkoa alumiinifoliolla n.3kerrosta foliota. Kakku paistetaan vesihauteessa!
 ->Laita taikinoita vuokaan kolme rkl kerrallaan. Ensin vaaleaa, sitten tummaa, taas vaaleaa jne. alla olevien kuvien mukaisesti.
->Paista kakkua vesihauteessa esim. pellillä 160 asteessa n. 1tunnin verran.


 Tältä kakun tulisi näyttää ennen paistoa:
 Ja paiston jälkeen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti