keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Suklainen täytekakku


Pohja:
6munaa
2dl sokeria
1.5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl kanelia
+loraus juoksevaa rasvaa

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri ja lisää siivilän läpi kuivat aineet. Lisää lopuksi seokseen hieman rasvaa.Paista korppujauhotetussa vuoassa (halkaisija n.25cm) 175 n.45min. Jaa pohja kolmeen osaan.

Täyte:
1 prk flora vispiä
1-2 pss ranskanpastilleja murskattuna
100g rahkaa
2tl vaniljasokeria
1dl sokeria
2rkl minttulikööriä
+Minttumaitoa kakun kostutukseen
+Aprikoosihilloa

Kostuta pohja mintulla maustetulla maidolla (Tähän kakkuun sulatin piparminttu-kuusenkoristekarkkikepin kuumaan veteen ja kostutin sillä kakun) ja sivele kunkin kerroksen pohjaan ohut kerros aprikoosihilloa.
Vatkaa kerma ja lisää muut täytteen aineet. Jaa täyte kahteen eri kerrokseen.


Suklaavaahtokuorrutus:
200g tummaa suklaata
2prk vispikermaa
1prk ranskankermaa
0.5dl sokeria
3rkl vaniljakreemijauhetta

Sulata suklaa pienissä erissä (n20s.) mikrossa ja lisää ranskankerma suklaan sekaan. Vaahdota kermat ja lisää kermavaahtoon sokeri ja van.kreemi. Lisää kermavaahto suklaaseokseen. Sivele kakkuun aluksi kerros vaahtoa kauttaaltaan ja lopuksi pursota reunat vaahdolla.

Koristele valkosuklaa ja tummasuklaapursotuksilla.

1 kommentti:

  1. Ai kamala, kun tää näytti hyvältä!! <3 Ainoa täytekakku, jota suostun syömään on nimen omaan suklaakakku suklaisella täytteellä! Maitovammasena täytyy vaan aina vähän soveltaa. :D Nyt alkoi muuten hirveesti tekemään mieli suklaakakkua! Tuota minttulikööriä en olekaan ikinä tajunnut kokeilla, joten seuraavalla kerralla kokeilen sitä! :)

    VastaaPoista