perjantai 25. helmikuuta 2011

Mansikkainen Hasselpähkinäsuklaakakku



Hasselpähkinäsuklaa kakkupohja:
4munaa
2dl sokeria
100g tummaa suklaata
100g margariinia
1dl hasselpähkinärouhetta
1.5dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

-Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi kattilassa ja lisää vaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe ja lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet. Paista n.24cm korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa n.30min.  (HUOM! Pohja murenee helposti kerroksia leikattaessa. Tosin rikkoutuneestakin pohjasta saa hyvin kasattua kakun ja kuorrutus peittää halkeamat.)

Kostutus:
1dl kahvia
1dl maitoa

Täyte:
200g fazerin sinistä sulatettuna
2.5 dl vispikermaa
2.5dl mansikoita survottuna
4rkl vaniljakreemijauhetta
1dl hasselpähkinäjauhetta

Sulata maitosuklaa pienissä erissä mikrossa. Vaahdota vispikerma ja lisää kerma nostellen sulatetun suklaan sekaan. Survo mansikat ja lisää mansikoiden sekaan vaniljakreemijauhe. Sekoita seokset yhteen. Lisää lopuksi hasselpähkinäjauhe. (Jos haluat paksun kakuntäytteen lisää sekaan vielä toinen purkki vispikermaa vaahdotettuna ja pari liivatelehteä, jotta seos pysyy kakun välissä)

Suklaakuorrutus: 
1dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata
1 rkl margariinia
+koristeluun suklaalastuja, hasselpähkinärouhetta ja kermapursotukset.

-Sulata suklaa mikrossa ja laita kerma paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kerma lähes kiehumispisteeseen kokoajan hiljalleen sekoittaen ja lisää sula suklaa kerman sekaan. Sekoita kunnes tasaista. Lisää lopuksi nokare voita. (ps. voit sivellä kakun pinnan hillolla tai hedelmäsoseella esim. mango piltillä jos haluat tasaisemman kuorrutuksen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti