tiistai 23. helmikuuta 2010

Kinuskikakku

Kinuskikakku mustikkarahkatäytteellä:

Sokerikakun pohja:
5munaa
munien verran sokeria
munien verran vehnäjauho-perunajauho seosta
2tl vaniliini sokeria
2tl leivinjauhetta

-Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri ja lisää siivilän läpi jauhot. Paista 175 n. 40 min.

Mustikkarahkatäyte:
3dl mustikoita
200g rahkaa
2dl kermavaahtoa
4rkl vaniljakreemijauhetta
0.5 dl sokeria
vaniljasokeria
1prk persikka-banaani pilttiä

Kinuskikuorrute:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

-Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa ja keittele miedolla lämmöllä n.15-20 min. Sekoittele kinuskia koko keiton ajan, jottei se pala. Kokeile välillä kakun päälle lusikalla onko kinuski riittävän tahmeaa (ei saa imeytyä kakkuun).
Koristeluun:
2.5dl flora vispiä
vaniljakreemijauhetta
valkoisesta ja tummasta suklaasta tehtyjä suklaalastuja (tekovinkki:kahden suklaan juustokakun kohdalla)



Tein ylijääneestä taikinasta ja täytteestä myös mini lakritsikakun. Lakritsi kuorrute on tehty 10kick karkista ja vajaasta 0.5dl kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti