torstai 22. lokakuuta 2009

Ranskanpastillikakku



Ranskanpastillikakun ohje on muokattu aikoinaan yhteishyvässä ilmestyneestä Maarit Jaakkolan suklaabanaanikakun ohjeesta. Tämän pohjaohjeen mukaan saa myös todella hyvän suklaakääretortun pohjan.

















Pohja:
5munaa

2,5dl sokeria

2.5dl vehnäjauhoja

2rkl kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota väh. 5minuutin ajan.
- Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan
- Paista 225´c n.6-8min.
- Vuoraa n. 2 l pyöreä muovikulho kelmulla. Leikkaa torttupohjasta pyöreä pala, jolla vuoraat kulhon. Yksi taikina pohja epäilyksistäni huolimatta riittää jos käytät kaikki palaset hyödyksi. Jos haluat olla varma että pohja riittää jätä pieni osa taikinasta pyöreän kakkuvuoa pohjalle. Tästä saat kätevästi kulhoon "kannen", josta muodostuu pohja kakulle.

Täyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta (esim. ekströms)
2dl maitoa
1 pieni pussi rouhittuja ranskanpastilleja
2dl vispi kermaa
1rkl sokeria
2banaania
vadelmahilloa tms.
1 liivatelehti

- Vuoraa kulhossa oleva pohja yhdellä soseutetulla banaanilla ja vadelmahillolla.
- Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon ja lisää ranskanpastillirouhe.
- Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljaranskanpastilliseos ja sokeri.
- Anna liivatelehden pehmetä kylmässä vedessä ja sekoita se sen jälkeen kiehuvaan vesitilkkaan. 
- Valuta liivateseos muiden aineiden sekaan.

Laita osa vaahdosta vuorattuun kulhoon. Laita pohjasta jääneitä paloja yksi kerros vaahdon päälle ja lisää uusi vaahtokerros. Laita viimeisen vaahtokerroksen päälle kerros siivutettuja banaaneja. Levitä banaanien päälle loput pohjataikinasta tiiviiksi levyksi. Tämä kerros muodostaa kakun pohjan, kun kakku kumotaan seuraavana päivänä tarjoilualustalle. Anna siis hyytyä kulhossa mielellään seuraavaan päivään.

Suklaakuorrutus:
0.5 dl kermaa
100g suklaata

Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja lisää suklaapalat joukkoon. Levitä suklaaseos kumotun kakun päälle ja koristele ranskanpastilleilla tai suklaalla. Koristelin suklaalla, koska unohdin jättää ranskanpastilleja koristeeksi. (Suklaabanaanikakun ohjeessa suklaakerroksen alle on levitetty omenasosetta, jotta suklaa levittyisi tasaisemmin. Itse laitoin suklaan suoraan kakun päälle.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti