torstai 22. lokakuuta 2009

Geishamoussekakku



Geishamoussekakku syntyi yli jääneestä suklaakääretortun pohjapalasta (jäi ranskanpastillikakusta, kun en uskonut että yksi pelti pohjaa todella riittää kakkuun ja tein ylimääräisen pohjan). Reseptiin laitan arvioni siitä paljon pohjataikinaa tähän tarvitaan. Pohjan päälle kehittelin kotoa löytyvistä aineista omalla reseptillä päällysen. Kakku päätyi lopulta kaverin synttäripöytään.

Pohja:
2 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
vajaa 1rkl kaakaojauhetta
vajaa 1tl leivinjauhetta

->Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja ja sivut ja kaada taikina vuokaan.
->Paista 225´c n 6-8 minuuttia.
->Kostuta pohja mehumaidolla pullasudin avulla (n.3rkl)

Mousse:
2dl flora vispiä
2dl rahkaa
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1-2rkl vaniljakreemijauhetta

100g geisha suklaata
50g tummaa suklaata

2 liivate lehteä
3rkl puristettua mandariinin mehua

-> Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää rahka, sokerit, kreemijauhe & kaneli.
-> Sulata suklaa mikrossa n.15sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Varo ettei suklaa pääse liian kuumaksi ja ettei joukkoon pääse vettä. Itse sulatin suklaan pienissä erissä, ettei kaikki suklaa mene ainakaan pilalle. Sekoita sula suklaa vaahtoon.(Huom! Jätä vähän molempia suklaita koristeluun)
-> Laita liivatelehdet pariksi minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta mandariinin mehu mikrossa ja sekoita siihen liivatelehdet (joista valuva vesi puristettu pois. Sekoita liivateseos ohuena nauhana mousseen. (Jos haluta moussesta vielä tummempaa laita joukkoon tummaa kaakaojauhetta)
-> Kaada mousse päälle ja koristele sulalla tummalla suklaalla ja rouhitulla geishalla.
-> Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti