lauantai 17. lokakuuta 2009

Sitruunajuustokakku



Pohja:
12 digestive keksiä
75g margariinia

Täyte:
4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kermaviiliä
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
4 liivatelehteä
1 sitruunan kuori
4rkl sitruunan mehua

Kuorrutus:
2dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
sulaa suklaata

Ohje:
Murskaa digestivet pieniksi muruiksi ja lisää joukkoon sula rasva. Taputtele pohja irtopohjavuokaan.(Vuoan pohjalle voit laittaa leivinpaperin kakun siirtämisen helpottamiseksi) Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja sokerit keskenään.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen n.5minuutin ajaksi.
4. Raasta pestyn sitruunan kuorta ja sekoita se kermavaahtoon
5. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet.
6. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto kermaviili seokseen samalla sekoittaen.
7. Lisää kermavaahto lopuksi joukkoon.
-> Kaada valmis seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 4tuntia.
-> Kakun hyydyttyä tee kuorrute. Pidä liivatteita kylmässä vedessä ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja lisää kakun päälle. Laita kylmään hyytymään. Lopuksi sulata suklaa ja tiputtele lusikan kärjellä suklaaraitoja sekaisin kakun pinnalle. Tässä kakku on vielä koristeltu pihasta löytyneellä kauniilla kukkasella.

1 kommentti: