sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappu donitsit ja munkit

Ihania donitseja ja munkkeja vappupöytään.

Ohje:
Tee normaali 5dl pullataikina, mutta vähennä hieman rasvan määrää.(halutessa voit lisätä taikinaan esim. banaania tai sitruunaa makua antamaan)
Kauli taikinasta n. sentin paksuinen levy ja painele siitä lasilla ympyröitä. Paina ympyröiden keskelle reikä esim. pullonkorkilla tms. Keskiympyröistä saat paistettua suloisia pikkumunkkeja :) Paista munkit rypsiöljyssä isossa kattilassa. sokeroi heti paistoin jälkeen sokemunkit ja anna donitsien jäähtyä ennen kuorrutteen laittoa. Kasta jäähtyneet donitsit kuorruteseokseen ja lisää päälle strösselit.

Punainen tomusokerikuorrute:
sitruunamehua
vettä
tomusokeria
punaista väriainetta

Suklaakuorrute:
100g tummaa suklaata sulatettuna
4rkl kookosrasvaa sulatettuna

Päälle koristeeksi:
erilaisia strösseleitä
jauhettuja karkkeja esim. mariannea

Nämä taiteilimme Viktorian kanssa vappupöytään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti