sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Vanilja-suklaavanukaskakku

Suklaavanukasvaahto:
2munan keltuaista
1dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
100g ranskankermaa
100g tummaa suklaata
2dl vispikerma
2liivate lehteä
3rkl sitruunamehua

Vaahdota keltuaiset sokerin kanssa. Lisää seokseen kaakaojauhe, sulatettu suklaa, ranskankerma ja lopuksi vaahdotettu vispikerma. Sekoita lionneet liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun ja lisää liivateseos vaahtoon.
Kaada vanukas kelmutettuun suorakaidevuokaan.

Vaniljavanukasvaahto:
2dl vispikermaa
100g ranskankermaa
2munan valkuaista
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
(3rkl vaniljakreemijauhetta)
sitruunan raastettua kuorta + mehua
3 liivatelehteä

Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma. Vaahdota valkuaiset hyvin ja lisää seokseen sokeri hyvin vatkaten. Yhdistä seokset ja raasta hieman sitruunankuorta mauksi. Kiehauta sitruunanmehu ja liota siihen liivatelehdet. Lisää seokseen. Laita vaniljavanukas hieman kylmässä hyytyneen suklaavanukkaan päälle.

Dominopohja:
1pötkö dominoita murskattuna
50g kookosrasvaa sulatettuna (margariinia)

Murskaa dominot ja lisää sula rasva seokseen. Levitä dominomuru tasaiseksi "kanneksi" vaahtojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja koristele: esim. suklaalla ja pursotetulla kermalla (kermaruusut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti