torstai 2. syyskuuta 2010

Minttusuklaaleivokset

Pohja:
4munaa
2dl sokeria
1dl kiehuvaa vettä
2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
4rkl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

-Vaahdota huoneenlämmössä olleet munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen kiehuva vesi yhä sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 200 asteessa n.10-15min uunin alatasolla.
-Sokeroi leivinpaperi jolle voit kumota uunista tulleen pohjan. Leikkaa pohja puoliksi ja kostuta molemmat puoliskot maidolla.

Täyte:
1prk flora vispiä vaahdotettuna
100g ranskanpastilleja murskattuna
+ripaus sokeria
+tilkka minttulikööriä
+pisara vihreää pastaväriä.
 -Lisää täyte toisen levyn päälle ja nosta toinen levy kanneksi. Jaa leivokset n.18 palaan. Kun jaat leivokset paloiksi ennen kuorrutusta kuorrutus ei halkeile ja pysyy kauniimman näköisenä.


 Kuorrutteet:
tomusokerikuorrute margariinista ja kaakaojauheesta sekä tomusokerikuorrute minttulikööristä +vihreä väriaine.
Koristeeksi: ranskanpastilleja
ps. Ovat todella hyviä kylmänä suoraan pakastimesta otettuina, jolloin minttu maistuu vahvemmin leivoksessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti