tiistai 26. lokakuuta 2010

Mansikkajuustokakku


Pohja:
15 digestivekeksiä
100g voita
-Murskaa keksit pieniksi muruiksi ja lisää joukkoon sula voi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
5dl flora vispiä
1prk rahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
3-4dl mansikoita
0.7 dl sitruunamehua
5 liivatelehteä
-Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja mansikat. Liota kuumaan sitruunamehuun kylmässä vedessä n.5minuuttia lionneet liivatelehdet ja sekoita liivateseos täytteeseen. Laita täyte pohjan päälle ja kakku hyytymään jääkaappiin väh.2h. ennen kiilteen laittoa.

Kiille:
4dl punaista mehua
5liivatelehteä
-Ota mehusta 1dl ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää tähän kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja lisää seos loppuun mehuun. Anna liuoksen jäähtyä hetken kulhossa (pari minuuttia..jos odotat liian kauan seos hyytyy kulhoon) ja laita seos kakun päälle.

Koristeet:
suklaakiehkuroita/reunus ja punainen ruusu

1 kommentti:

  1. Ihan mielettömän kaunis kakku! Ja täytteetkin kuulostavat ihanan herkulliselta peruskakulta, jota tekis mieli päästä heti maistamaan :)

    VastaaPoista