torstai 15. heinäkuuta 2010

Wienernougat-mansikkakakku

Tässä helppo gluteiiniton ja ilman liivatetta syntynyt malja-juustokakku:

Pohja ja päällynen:
200g pähkinänougat suklaata
100g margariinia
n.5-6dl riisimuroja
(+2rkl tummaa kaakaojauhetta väriä lisäämään)

-Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää murot.


Välitäyte:
400g mansikoita survottuna
1prk rahkaa
200g tuorejuustoa
2.5dl flora vispiä vaahdotettuna
0.5 dl metsämansikkajugurttia
5rkl vaniljakreemijauhetta
1dl sokeria
150g wienernougat crushia
 +200g mansikoita reunojen koristeluun





- Survo mansikat ja lisää niiden joukkoon rahka, tuorejuusto, jugurtti, wienernougat, sokeri ja kreemijauhe. Vaahdota kerma ja nostele se seokseen.
-Painele puolet suklaariisistä kulhon pohjalle ja koristele kulhon reunat ohuilla mansikkaviipaleilla. Lisää kulhoon mansikkavaahto ja asettele päälle loput suklaariisistä. Laita jääkaappiin tai pakkaseen  hyytymään ja tarjoile kakku kylmänä.


2 kommenttia:

  1. Heips! :) Joku oli Googlen kautta löytänyt "juustokakku mau" -hakusanoilla mun blogiini, jota uteliaisuuttani sitten lähdin jäljittämään ja päädyin tänne :D Ja voi, miten ihania herkkuja täältä löytyikään!

    Palaan varmasti toistekin tänne ihastelemaan ja saatanpa joutua jotakin näistä ihanista resepteistä kokeilemaankin :)

    VastaaPoista
  2. Ihan törkeän hyvän näköistä!! Nappaan ohjeen mukaani =o)

    VastaaPoista