maanantai 2. marraskuuta 2009

Minttusuklaakakku maljassa






















Suklaakakkupohja:
3 munaa
3dl sokeria
100g sulatettua margariinia
2dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja lisää siihen maito. Sekoita rasva-maitoseos vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi. Paista n.3litran korppujauhotetussa vuoassa 175asteessa n. 45min

minttutäyte:
2dl vaahdotettua vaniljakastikketta
150g minttusuklaata
2 liivatelehteä

Sulata minttusuklaa (esim. pirkan minttusuklaa tai marabou ) vesihauteessa. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa siihen. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sekoita pehmeät lehdet tilkkaan kiehuvaan vettä. Valuta liivateseos ohuena nauhana vaahtoon.

Kuorrutus:
2dl vispikermaa
rivi sulatettua suklaata tai minttukastiketta.
marenkeja (ohjeella: 2munan valkuaista +1dl sokeria)

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan ja laita väleihin yksi kerros mansikoita ja päälle vaahtokerros. Kuorruta kakku paksulla kerroksella pursotettua kermavaahtoa ja tiputtele pinnalle sulaa suklata tai minttukastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti